02.05.2016 23:15

Sprookje van Leicester City komt eindelijk uit

Wes Morgan (m.) kopt raak en zet daarmee de 1-0 op het scorebord. De verdediger scoort op het moment dat Leicester City het lastig heeft tegen Southampton. (03-04-2016)
Wes Morgan (m.) kopt raak en zet daarmee de 1-0 op het scorebord. De verdediger scoort op het moment dat Leicester City het lastig heeft tegen Southampton. (03-04-2016)

Zonder zelf in actie te komen heeft Leicester City maandag geschiedenis geschreven. Door het puntenverlies van Tottenham Hotspur op bezoek bij Chelsea is de ploeg van Jamie Vardy, Riyad Mahrez en Claudio Ranieri kampioen. Tottenham Hotspur stond lang op voorsprong tegen Chelsea, maar via Gary Cahill en Eden Hazard werd het 2-2 op Stamford Bridge, waardoor Leicester City niet meer in te halen is voor Tottenham Hotspur.

De formatie uit Londen staat met nog twee wedstrijden te spelen in de Premier League op zeven punten afstand van Leicester City, dat dus geschiedenis schreef zonder zelf te spelen. De ploeg speelde zich in het huidige voetbalseizoen in de harten van de Engelse fans, door zonder extreem hoge uitgaven een zeer leuk team bij elkaar te krijgen. Zo werd smaakmaker Mahrez in 2014 al voor minder dan een miljoen euro overgenomen van Le Havre AC, werd N'Golo Kanté, die twee seizoenen geleden nog in de Ligue 2 speelde, gebombardeerd tot krachtpatser op het middenveld en groeide Wes Morgan uit van Championship-speler tot sterkhouder in het hart van de defensie van de koploper in de Premier League.

Het ultieme droomverhaal is echter die van Jamie Vardy. De spits, goed voor 22 doelpunten in het huidige seizoen, speelde in 2010 nog op amateurniveau in Engeland en werd voor zijn profcarrière zelfs gekoppeld aan elektronisch huisarrest, nadat hij betrokken raakte bij een gevecht in een bar. Vardy beterde zijn leven via het scoren van doelpunten en werd in 2012 opgepikt door Leicester City. In zijn eerste jaren bij de club stokte zijn doelpuntenproductie. Zo kwam hij vorig seizoen in de Premier League maar vijf keer tot scoren. In het huidige seizoen verliep echter alles anders voor Leicester City. Ook Vardy vond de weg naar boven, getuige zijn uitverkiezing tot Engels voetballer van het jaar.

De club verloor dit hele seizoen maar drie keer in de Premier League. Alleen Arsenal (twee keer) en Liverpool lukte het om The Foxes te verslaan. Na de nederlaag op Valentijnsdag tegen Arsenal zette Leicester City een ongeslagen reeks van tien wedstrijden neer, waarmee het gat met de concurrentie geslagen werd. Nu, twee speelrondes voor het einde van de Premier League, heeft de club voor het eerst in de geschiedenis de landstitel gewonnen. Leicester City neemt de titel van uitgerekend Chelsea over en komt volgend seizoen uit in de Champions League. De club kwam in haar bestaan nog maar drie keer eerder uit in een officieel, Europees toernooi, voor het laatst in het seizoen 2000/2001.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner