03.05.2016 09:00

Ranieri realistisch: "Dat is onhaalbaar"

Leicester City kroonde zich maandagavond tot kampioen van Engeland, maar Leicester City-trainer Claudio Ranieri weet dat het bijzonder lastig zal worden om aankomend seizoen wederom de titel te veroveren.

"Ik blijf bij Leicester, al zullen we dit seizoen nooit kunnen herhalen", aldus de Italiaan tegenover Rai 3. "Dat is onhaalbaar. We gaan vechten voor een plaats bij de eerste tien en hopelijk lukt dat. Ik ben 64 jaar oud en vecht nu al lange tijd, maar ik ben altijd positief gebleven. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik ergens een landstitel zou gaan winnen."

"Na de goal van Cahill had ik al het gevoel dat er iets mogelijk was en na de gelijkmaker van Hazard kon ik me niet meer inhouden", vervolgt Ranieri. "Ik ben nog steeds dezelfde coach als in mijn periode bij Griekenland, waar ik als bondscoach ontslagen werd. Misschien waren ze daar mijn loopbaan vergeten", aldus Ranieri, die het geheim achter Leicester City verklapt. "De enige boodschap die ik voor iedereen heb is: probeer, blijf proberen en vecht voor je kansen. Tot het einde. En geloof altijd in jezelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner