06.05.2016 19:30

Bizarre actie kost Dembélé zes wedstrijden

Mousa Dembélé (m.) en Diego Costa vliegen elkaar in de haren tijdens de wedstrijd Chelsea - Tottenham Hotspur. (02-05-2016)
Mousa Dembélé (m.) en Diego Costa vliegen elkaar in de haren tijdens de wedstrijd Chelsea - Tottenham Hotspur. (02-05-2016)

Mousa Dembélé komt voorlopig niet in actie voor Tottenham Hotspur. De Belgische middenvelder, sterkhouder voor de Spurs dit seizoen, is voor maar liefst zes wedstrijden geschorst na een opmerkelijke actie in de wedstrijd tegen Chelsea.

De oud-voetballer van onder andere Willem II en AZ greep Chelsea-spits Diego Costa in het gezicht tijdens een opstootje. Het incident werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, maar de Engelse voetbalbond boog zich deze week over de beelden en bevond Dembélé dus schuldig. Het seizoen in de Premier League duurt nog twee wedstrijden, waardoor de middenvelder dit seizoen niet meer in actie komt. Tottenham Hotspur speelt nog tegen Southampton en Newcastle United in het huidige seizoen.

Daarnaast wordt de schorsing meegenomen naar het volgende seizoen. Volgens de geruchten is de voetballer zelf akkoord gegaan met de strafeis, maar Tottenham Hotspur liet eerder weten niet akkoord te gaan met elke schorsing boven de drie wedstrijden. Wordt ongetwijfeld vervolgd dus.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner