07.05.2016 15:37

Middlesbrough terug naar de Premier League

Christian Stuani schiet Middlesbrough met de 1-0 richting de Premier League.

Na Burnley is ook Middlesbrough gepromoveerd naar de Premier League. Het 1-1 gelijkspel tegen directe concurrent Brighton & Hove Albion leverde de club het ticket voor komend seizoen op.

De thuisclub, die samen met Brighton op 88 punten stond, kende een beter doelsaldo. Een gelijkspel zou voor trainer Aitor Karanka en zijn mannen dan ook genoeg zijn. 'Boro' pakte, in alle luxe, al in de negentiende minuut de leiding. Een vrije trap van David Nugent kwam terecht bij Christian Stuani, die scoorde.

Tien minuten na rust kwamen de bezoekers uit het niets op gelijke hoogte. Dale Stephen tekende voor de 1-1, waarna het hem allemaal teveel leek te worden. Een keiharde tackle een paar minuten na zijn belangrijke treffer, leverde hem een rode kaart op. Met tien tegen elf bleef Middlesbrough overeind en promoveerde naar het hoogste Engelse niveau, waar het zeven jaar van weg is geweest.

Dit is overigens een lucratieve aangelegenheid: de promotie levert de club in totaal rond de 215 miljoen euro op. Brighton kan dit via de play-offs nog bereiken.