07.05.2016 17:28

Bayern München pakt vierde landstitel op rij

Bayern München is zaterdag voor de vierde achtereenvolgende keer kampioen van Duitsland geworden, een record voor de Bundesliga. 'Der Rekordmeister' verzekerde zich van de titel door FC Ingolstadt te verslaan: 1-2. Met nog één speelronde op het programma is Bayern niet meer in te halen door de nummer twee, Borussia Dortmund dat verloor bij Eintracht Frankfurt (1-0).

Bayern kwam in Ingolstadt op voorsprong door een penalty die werd benut door Robert Lewandowski. De bezoekers verspeelden daarna de ene naar de andere grote kans om een riante voorsprong op te bouwen. Na iets meer dan een half uur was Lewandowki opnieuw trefzeker na een fraaie steekpass van Xabi Alonso. Met zijn 29e doelpunt van het seizoen evenaarde de Poolse spits het record van Klaas-Jan Huntelaar van vier seizoen geleden als meest scorende buitenlander in de Bundesliga in één seizoen.

De spanning werd terug in de wedstrijd gebracht na een overtreding van Alonso in het eigen strafschopgebied die Ingolstadt een strafschop opleverde. Moritz Hartmann schoot koelbloedig raak vanaf elf meter. Met de wetenschap dat Borussia Dortmund op achterstand stond kwam de 26e titel uit de clubgeschiedenis van Bayern zaterdag niet meer in gevaar. Voor Ingolstadt stond zaterdag niets meer op het spel.

Champions League
Bayern verloor dit seizoen slechts twee keer in de competitie (van Borussia Mönchengladbach en en van van FSV Mainz) en speelde vier keer gelijk.

De ploeg werd afgelopen week in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Atlético Madrid maar is nog wel in de race voor de Duitse beker. In de finale is Borussia Dortmund de uitdager.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner