11.05.2016 09:04

Manchester United laat vierde plaats liggen

Manchester United heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De mannen van Louis van Gaal gingen op bezoek bij West Ham United met 3-2 kopje onder. De 'Mancunians' moeten hopen dat stadgenoot Manchester City in de laatste speelronde verliest bij Swansea City om nog kans te maken op de vierde plaats en het bijbehorende ticket voor de voorronde van de Champions League. De allerlaatste wedstrijd op Upton Park werd ontsierd door rellen.

Manchester United had het moeilijk op bezoek bij West Ham United. Daley Blind was dubbel ongelukkig bij de openingstreffer van Diafra Sakho. De Nederlandse verdediger bood Sakho na tien minuten te veel ruimte en het schot van zijn tegenstander werd via de kuit van Blind onhoudbaar van richting veranderd.

Een verdubbeling van de score hing constant in de lucht, maar kort na rust zorgde Anthony Martial onverwacht voor de gelijkmaker na een goed uitgespeelde aanval. Dimitri Payet en Sakho waren rap na de gelijkmaker dicht bij een hernieuwde voorsprong maar zij misten hun kansen. Martial bracht de bezoekers zelfs op voorsprong met een schot dat doelman Darren Randolph verraste. De verdedigers Michail Antonio en Winston Reid herstelden de verhoudingen binnen enkele minuten en brachten de eindstand op het bord. Van Gaal liet Memphis Depay de hele wedstrijd op de bank.

Het duel begon drie kwartier later dan gepland omdat de spelersbus van Manchester United bij aankomst in Londen werd belaagd door supporters van de thuisclub. De bus werd bekogeld met flessen en raakte beschadigd. De politie bepaalde dat het duel later moest beginnen.

West Ham United nam dinsdag na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid van Upton Park, het monumentale stadion van de 'Hammers' dat 112 jaar diende als de thuishaven. De Londense ploeg speelt vanaf volgend seizoen in het Olympisch Stadion van Londen, dat plek biedt aan veel meer toeschouwers.