11.05.2016 22:37

Sunderland beslist degradatiestrijd in voordeel

"Big" Sam Allardyce (re.) und Rafa Benitez an der Seitenlinie.

Het resultaat betekent dat de gehele degradatiestrijd in Engeland in één keer beslecht is. Sunderland verzekert zich van nog een jaar Premier League-voetbal. Newcastle United en Norwich City, dat zelf tegelijkertijd nog wel met 4-2 van Watford won, gaan samen met Aston Villa hun geluk volgend seizoen op een niveau lager beproeven.

Voor een vol Stadium of Light wist Sunderland dat drie punten tegen een uitgeblust Everton zouden volstaan voor handhaving. Grote kansen waren er in het eerste half uur niet, maar een kleine tien minuten voor rust was het toch raak. Patrick van Aanholt schoot een vrije trap hard achter de Everton-keeper. Op slag van rust werd het nog erger voor Everton: Lamine Koné schoot binnen op aangeven van Yann M’Vila.

Na rust was het wederom Koné, de centrale verdediger van de ploeg van Sam Allardyce, die de derde goal maakte en daarmee de wedstrijd definitief besliste. Dit tot de frustratie van Norwich, dat op Carrow Road een achterstand goedmaakte tegen Watford om uiteindelijk, tevergeefs dus, met 4-2 te winnen. Met nog één wedstrijd te gaan in de Premier League is de strijd onderin daarmee gestreden.