13.05.2016 18:19

Spannende strijd topscorerstitel in Engeland

Harry Kane bedankt het meegereisde publiek na de 0-4 overwinning van Tottenham Hotspur op bezoek bij Stoke City. (18-04-2016)
Harry Kane bedankt het meegereisde publiek na de 0-4 overwinning van Tottenham Hotspur op bezoek bij Stoke City. (18-04-2016)

Drie spitsen maken zondag uit wie dit seizoen de topscorer van de Premier League wordt. Harry Kane (Tottenham Hotspur), Jamie Vardy (Leicester City) en Sergio Agüero (Manchester City) ontlopen elkaar nauwelijks.

Kane gaat met een voorsprong van één doelpunt op Vardy en Agüero de laatste speelronde in. De 22-jarige Engelsman vond dit seizoen 25 keer het net. Vardy scoorde vorig seizoen slechts vijf keer en staat nu op 24 doelpunten. Agüero werd vorig seizoen de topscorer van de Engelse competitie en kan de persoonlijke titel prolongeren.

Kane gaat met Tottenham Hotspur op bezoek bij het al gedegradeerde Newcastle United. Er liggen dus kansen voor de Engelsman om aan zijn doelpuntenaantal te werken. Vardy neemt het met landskampioen Leicester City op tegen Chelsea. Manchester City gaat met spits Agüero naar Wales voor het duel met Swansea City.

Top vijf topscorerslijst Premier League

1. Harry Kane (25)
2. Sergio Agüero & Jamie Vardy (24)
4. Romelu Lukaku (18)
5. Riyad Mahrez (17)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner