14.05.2016 17:31

Bayern München sluit Bundesliga in stijl af

Bayern München heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in stijl afgesloten. De Duitse kampioen versloeg het gedegradeerde Hannover 96 in de eigen Allianz Arena met 3-1, vooral dankzij twee doelpunten van Mario Götze. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de vertrekkende trainer Pep Guardiola uitgezwaaid door het publiek.

Onder de Spanjaard vierde Bayern München drie landstitels op rij. Het gewenste succes in de Champions League bleef echter uit. Opnieuw bleef 'Der Rekordmeister' dit seizoen steken in de halve finales. Guardiola hoopt volgende week afscheid te nemen met winst van de DFB-Pokal. In de Duitse bekerfinale neemt Bayern het in Berlijn op tegen Borussia Dortmund.

Tegen Hannover 96 maakte Robert Lewandowski zijn dertigste treffer van het seizoen, waarmee hij Klaas-Jan Huntelaar overtrof als meest productieve buitenlander. De Nederlandse spits maakte 29 doelpunten voor Schalke 04 in 2011-2012. Lewandowski werd voor de tweede keer topschutter van de Bundesliga. Twee jaar geleden was hij namens Borussia Dortmund de beste schutter met twintig treffers.

Dortmund, de nummer twee van de ranglijst, bleef zaterdag voor eigen publiek tegen 1. FC Köln steken op 2-2. Gonzalo Castro en Marco Reus maakten de doelpunten voor de bekerfinalist. Nummer drie Bayer Leverkusen, dat ook de Champions League in gaat, klopte FC Ingolstadt 04 met 3-2. Huntelaar was opnieuw trefzeker bij Schalke. De spits opende tegen TSG Hoffenheim al vroeg de score, waarna Schalke uitliep naar een soepele overwinning: 1-4. Als nummer vijf van de Bundesliga spelen de 'Königsblauen' volgend seizoen in de Europa League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner