15.05.2016 21:44

Koeman dolblij: "Wat een geweldige prestatie"

Ronald Koeman wist met Southampton op de slotdag van het seizoen Europees voetbal veilig te stellen. In eigen huis werd Crystal Palace met 4-1 verslagen, wat goed is voor een zesde plaats op de ranglijst.

"Het is een geweldige prestatie. We hebben ook een nieuw record van punten. Het is een goede uitslag en dankzij Stoke en West Brom zijn we bij de eerste zes. Het is echt geweldig", aldus Koeman voor de camera van Sky Sports. De manager kan feest vieren door de zege van Stoke City op West Ham United (2-1) en de remise van West Bromwich Albion tegen Liverpool (1-1).

De 53-jarige Koeman was zeer complimenteus. Ook de fans kregen een compliment van de manager. "Het hele seizoen waren de supporters onze twaalfde man. Het was een mooi feest met de supporters. Na het speciale seizoen vorig jaar is het moeilijk om het beter te doen. We hebben het wel gedaan en dat is fantastisch."

"In januari hadden we het zwaar. We waren bezorgd. Zowel de club als de staf vreesden dat we richting de degradatiezone gingen, maar we bleven vechten. We hebben het omgedraaid en nu zijn we hier geëindigd."

De goede prestaties van Koeman bij Southampton zijn ook bij andere clubs opgevallen. Onder meer Everton zou hengelen naar de Nederlandse trainer. "Ik heb nog een contract voor één jaar en na deze cruciale wedstrijd ga ik met het bestuur praten. Maar het is altijd mijn wens om te blijven. Ik vind de club leuk, de fans leuk en de spelers leuk. De ambitie van de club moet alleen wel goed zijn, en daar is geld ook een onderdeel van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner