18.05.2016 09:10

Manchester United eindigt seizoen met winst

Manchester United is als vijfde geëindigd in de Premier League dankzij een 3-1 zege op AFC Bournemouth. Dat betekent dat de mannen van Louis van Gaal volgend seizoen zijn verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Manchester United en AFC Bournemouth moesten dinsdagavond de wedstrijd inhalen die zondag door een bommelding niet doorging. Het was de laatste generale voor Manchester United voor de finale van de FA Cup, zaterdag tegen Crystal Palace op Wembley.

En de ploeg kan met vertrouwen toeleven naar die bekerfinale. Doelpunten van Wayne Rooney, Marcus Rashford en Ashley Young brachten de Mancunians op een 3-0 voorsprong. Chris Smalling bepaalde in de extra tijd met een eigen doelpunt de eindstand. Daley Blind speelde bij de thuisploeg de gehele wedstrijd. Memphis Depay kwam ruim tien minuten voor tijd als invaller in het veld.

De zege was broodnodig, anders was de ploeg uit Manchester United onder het Southampton van Ronald Koeman geëindigd. Dan zou de ploeg al vroeg in de voorbereiding voorrondes voor de Europa League moeten spelen, als de finale zou worden verloren. Nu is Manchester United al verzekerd van deelname aan de groepsronde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner