18.05.2016 10:16

Van Gaal begrijpt de teleurstelling bij fans

Louis van Gaal kijkt met een strenge blik toe hij zijn Manchester United het op Old Trafford doet tegen Southampton. (23-01-2016)
Louis van Gaal kijkt met een strenge blik toe hij zijn Manchester United het op Old Trafford doet tegen Southampton. (23-01-2016)

Louis van Gaal heeft met zijn Manchester United de vijfde plek behaald. En die plek betekent dat volgend seizoen de Champions League wordt misgelopen. De Nederlandse trainer sprak na afloop dat hij zijn doel niet heeft bereikt. En hij kan de teleurstelling bij de fans begrijpen.

"We wilden volgend seizoen weer Champions League-voetbal spelen en dat lopen we als nummer vijf mis", vertelde Van Gaal in gesprek met de BBC. "We hebben ons doel niet bereikt."

De Nederlandse oefenmeester heeft ook een oorzaak gevonden voor de teleurstellende vijfde plek. De vele blessures hebben Manchester United uiteindelijk de kop gekost, volgens Van Gaal. "Natuurlijk kunnen we wat extra creatieve en snelle aanvallers goed gebruiken, maar als in deze selectie iedereen het hele seizoen fit was gebleven, waren we nu kampioen. Dat is gewoon een feit. Niemand kan in de toekomst kijken. We kunnen alleen het verleden analyseren en daaruit moeten we conclusies trekken."

In de media wordt er druk gespeculeerd over de toekomst van de coach. Van Gaal is daar duidelijk over: "Ik heb nog een contract tot medio 2017, dus ja, ik ben ook volgend seizoen nog actief op Old Trafford. Dat er nog wat boegeroep klonk tijdens mijn speech na afloop kan ik begrijpen. De verwachtingen waren hooggespannen, naar mijn mening té hooggespannen. We zijn een team in ontwikkeling, zoals ik al zei toen ik hier werd aangesteld. Misschien moet ik die boodschap wat duidelijker overbrengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner