18.05.2016 10:50

Rooney blij met nieuwe rol op het middenveld

Wayne Rooney bekijkt de situatie van een afstandje tijdens het competitieduel Manchester United - Stoke City. (02-02-2016)
Wayne Rooney bekijkt de situatie van een afstandje tijdens het competitieduel Manchester United - Stoke City. (02-02-2016)

Louis van Gaal heeft dit seizoen Wayne Rooney een plek op het middenveld gegeven. En die nieuwe positie bevalt de Engelsman uitstekend en hij hoopt ook volgend seizoen deze positie vast te houden.

"Soms moet je keuzes maken in je carrière en op dit moment is deze rol beter voor mij. Het zou anders kunnen zijn bij de nationale elftal van Engeland, waar ik nog steeds als spits zou kunnen spelen", vertelde de speler voor de camera's van de BBC. Met een doelpunt en een assist was de aanvallende middenvelder van grote waarde tegen AFC Bournemouth.

De vraag is welke positie Rooney op het EK voor Engeland gaat spelen. Bij de voorselectie van de Engelsen stond Rooney nog als aanvaller op de lijst van bondscoach Roy Hodgson. "Roy heeft ongetwijfeld zijn eigen ideeën. Ik kan voor Engeland op meerdere posities spelen, maar bij Manchester United hoop ik dat ik volgend seizoen weer als middenvelder in actie kom", aldus Rooney.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner