19.05.2016 19:30

Voetbalpiramide Engeland mogelijk op de kop

Net als in Nederland denkt men in Engeland aan flink wat wijzigingen in de competitiestructuur. Volgens de nieuwste plannen verandert er niets aan de Premier League, maar daaronder wordt mogelijk een nieuwe competitie toegevoegd. De plannen worden bij goedkeuring doorgevoerd in het seizoen 2019/2020.

De huidige situatie in Engeland is dat de Premier League twintig clubs bevat, maar daaronder, met de Championship, League One en League Two, bestaan de competities uit maar liefst 24 profclubs. Dit levert lange seizoenen op en daar wil een gedeelte van de voetbalfans vanaf. Het idee is om een extra competitie toe te voegen en de capaciteit van de competities op twintig teams te stellen.

De bond achter de Engelse competities ziet enkele positieve effecten rondom dit nieuwe idee. Zo neemt het aantal doordeweekse wedstrijden af, conflicteren de Engelse competities onderling niet met elkaar en is het einde van de competities, met play-offs en bekervoetbal, makkelijker te bepalen.

De profclubs uit Engeland besluiten in de zomer van 2017 of ze akkoord gaan met de plannen van de Football League. In Nederland komt er vanaf volgend seizoen een nieuwe competitie onder de Jupiler League, genaamd de Tweede Divisie. Dit is om talenten een kans te geven in het betaalde voetbal en de doorstroom van het amateurvoetbal naar het profvoetbal toegankelijker te maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner