20.05.2016 16:25

Herrera springt in de bres voor Van Gaal

Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)
Trainer Louis van Gaal gaat de catacomben in na de 1-0 overwinning van zijn Manchester United op Aston Villa. (16-04-2016)

Louis van Gaal krijgt het af en toe zwaar te verduren in de Engelse media. De Nederlander krijgt kritiek op de matige prestaties van Manchester United en zijn unieke karakter. Speler Ander Herrera neemt het op voor zijn manager.

"Van de buitenkant lijkt het soms of hij een een schild draagt, maar als speler kun je altijd op hem af stappen en over je gevoelens praten. Hij is een emotionele man en begrijpt je. Hij heeft grote teams getraind en om dat vol te houden, moet je soms doen alsof iets je niet raakt", is de middenvelder lovend over Van Gaal in gesprek met The Telegraph.

Ook over de tactische kwaliteiten van Van Gaal is Herrera niets anders dan lovend. "Hij is aanvallend ingesteld en wil winnen met de bal aan de voet." Toch is Van Gaal niet de beste manager met wie Herrera heeft samen gewerkt. "Marcelo Bielsa heeft een briljante visie. De manier waarop hij het spelletje leest en de tegenstander analyseert is ongekend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner