25.05.2016 19:59

Benítez blijft Newcastle trouw na degradatie

Rafael Benítez blijft ondanks de degradatie naar de Championship hoofdtrainer van Newcastle United. The Magpies maken woensdagavond via de officiële kanalen bekend dat de Spanjaard zich tot medio 2019 heeft verbonden aan de club uit Newcastle upon Tyne.

"De liefde die ik van de fans voel, is van grote invloed geweest op mijn beslissing om te blijven", vertelt Benítez op de clubsite van Newcastle United. "Dit is een grote club en ik wil deel uitmaken van de grote toekomst die ik Newcastle United toedicht." Benítez gaat bij Newcastle United ook het transferbeleid bepalen.

Benítez (56) volgde in maart Steve McClaren op als trainer van The Magpies. De Spanjaard kon Newcastle United echter niet van degradatie behoeden. Het team van Benítez eindigde op de achttiende plaats in de Premier League en speelt volgend seizoen in de Championship. Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita, Siem de Jong, Tim Krul en Daryl Janmaat staan nog onder contract bij Newcastle United. Anita is tot nu toe de enige Nederlander die duidelijk heeft uitgesproken dat hij niet vertrekt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner