29.05.2016 14:30

Bayern spreekt zich uit tegen discriminatie

Bayern München heeft het op de eigen clubwebsite in sterke bewoordingen voor Jerôme Boateng opgenomen. Dit naar aanleiding van discriminerende teksten die de verdediger door een politicus naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

Alexander Gualand, een politicus van de rechtse partij Alternative für Deutschland suggereerde dat mensen Boateng als voetballer goed vonden, maar dat mensen het niet zouden zien zitten om iemands als Boateng, zoon van een Duitse moeder en Ghanese vader, als buurman te hebben. Nadat vele politici, ook zijn eigen partijgenoten, zich reeds van deze onsmakelijke suggestie hadden gedistantieerd, was het zondag de beurt aan Boatengs werkgever.

"Alle soorten van discriminatie hebben in sport helemaal niets te zoeken en verdienen de rode kaart. Boateng is een geweldig mens en een voorbeeldige prof voor onze club. Wij zijn er trots op dat hij ook voor het Duitse nationale elftal speelt", aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in reactie op de bewoordingen van Gualand, die ‘niveauloos worden genoemd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner