08.06.2016 15:22

Van Aanholt verlengt bij Sunderland

Patrick van Aanholt heeft zijn handtekening onder een nieuw contract bij Sunderland gezet. De Nederlandse linksback lag nog tot medio 2018 vast, maar plakt er nog eens twee jaar aan vast.

Van Aanholt vertrok in 2007 vanuit de jeugdopleiding van PSV naar Chelsea, maar wist bij The Blues nimmer door te breken. De verdediger mocht op huurbasis ervaring op doen bij Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse, maar vertrok in de zomer van 2014 definitief bij Chelsea. Van Aanholt ging aan de slag bij Sunderland en heeft er inmiddels twee seizoenen bij The Black Cats opzitten.

"Patrick heeft een uitstekend seizoen achter de rug", aldus Sunderland-trainer Sam Allardyce op de clubsite van Sunderland. "Hij was niet alleen belangrijk als verdediger, maar ook was hij vaak betrokken bij goede aanvallen. Ik ben erg blij dat we zo'n getalenteerde voetballer en atleet voor een langere tijd hebben kunnen vastleggen. Hopelijk blijft hij zich de aankomende jaren ontwikkelen bij ons."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner