12.06.2016 20:59

Ontslag bij Newcastle zit McClaren niet lekker

Steve McClaren baalt van het slechte spel van Newcastle United op bezoek bij Chelsea. (13-02-2016)
Steve McClaren baalt van het slechte spel van Newcastle United op bezoek bij Chelsea. (13-02-2016)

Steve McClaren moest in maart zijn biezen pakken bij Newcastle United. De Engelse manager leidde Newcastle richting degradatie, die vervolgens niet meer kon worden afgewend. McClaren is achteraf kritisch.

"Ik had er vol voor moeten gaan en de leider zijn. Ik zocht te veel naar het compromis, in plaats van dat ik zei: 'We moeten dit doen en dat doen.'", is de voormalig manager van FC Twente vaag in zijn teksten.

De 65-jarige McClaren vervolgt zijn analyse over waar het mis is gegaan. "We kregen te veel tegendoelpunten tegen, waardoor de koppies gingen hangen. Ook kregen we geen goede centrale verdedigers, geen goede aanvallers, hadden we veel blessures en ook pech", is McClaren niet mild in zijn verhaal tegen BBC Radio 5 Live.

De vervanger van McClaren was Rafa Benítez. De Spanjaard blijft Newcastle trouw, ondanks de degradatie. "Ze hebben besloten om verder te gaan met Benítez. Dan hoop ik dat ze besloten hebben om hem de controle te geven over alles. Het belangrijkste is dat hij nieuwe spelers kan aantrekken, in plaats van spelers van 25 jaar en jonger."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner