13.06.2016 10:06

Hazard wil zijn toekomstige trainer imponeren

Eden Hazard houdt een balletje hoog tijdens de training van België, dat binnenkort de eerste wedstrijd speelt op het EK. (12-06-2016)
Eden Hazard houdt een balletje hoog tijdens de training van België, dat binnenkort de eerste wedstrijd speelt op het EK. (12-06-2016)

Voor Eden Hazard staat er maandag een bijzondere wedstrijd op het programma. Niet alleen debuteert de superster van België op het Europees Kampioenschap, hij speelt tegen Italië, waar zijn toekomstige trainer bij Chelsea aan het roer staat.

Antonio Conte maakt na het EK in Frankrijk de overstap van de Italiaanse voetbalbond naar Chelsea, waar Hazard al jaren voor in actie komt. "Ik ben heel blij dat ik tegen mijn toekomstige coach speel, maandag", stelt Hazard op de persconferentie voor dat duel. "Ik hoop dat ik hem alles kan laten zien waartoe ik in staat ben en dat ik hem kan tonen dat hij op mij kan vertrouwen." Ook doelman Thibaut Courtois speelt voor België en Chelsea.

Italië en België spelen maandagavond om 21.00 hun eerste duel op het Europese eindtoernooi. De landen vormen samen met Ierland en Zweden een loodzware poule, waar alleen de nummers één en twee zeker zijn van de stap richting de knock-outfase. De nummer drie maakt ook kans op een vervolg tijdens het toernooi, maar dan moet het wel bij de beste nummers drie horen in de groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner