11.07.2016 20:29

Southampton komt met nog meer nieuws

Bij Southampton blijft het druk vandaag. De club kondigt maandagavond de aankoop van Pierre-Emile Højbjerg aan, waar het eerder op de dag al het afscheid van Graziano Pellé mededeelde.

Højbjerg tekent voor vijf jaar in het St. Mary’s Stadium en over de transfersom voor de twintigjarige doen beide clubs geen mededelingen, maar het zou om vijftien miljoen euro gaan. De Deense middenvelder geeft aan erg veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. Namens de Engelsen besprenkelt Les Reed, directeur voetbalzaken van de club, de Deen met lof. "Pierre is een opwindend jong talent dat op jonge leeftijd al voor Denemarken actief is, we zijn heel blij dat hij bij ons is."

Højbjerg, de jongste Bundesliga-speler van Bayern München ooit met 17 jaar en 251 dagen die afgelopen seizoen ervaring opdeed bij Schalke 04, zal bij Southampton met Claude Puel te maken krijgen. Na het vertrek van Ronald Koeman naar Everton is de club uiteindelijk in staat gebleken om de Fransman ertoe te verleiden de managerspositie over te nemen.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner