13.07.2016 10:35

Klopp ziet in vertrek Balotelli beste optie

Mario Balotelli bereidt zich voor op een wedstrijd voor Liverpool. (10-01-2015)
Mario Balotelli bereidt zich voor op een wedstrijd voor Liverpool. (10-01-2015)

Jürgen Klopp ziet voor Mario Balotelli geen toekomst meer bij Liverpool. Volgens de trainer moet de Italiaanse aanvaller aan spelen toekomen en is een vertrek daarom de beste optie.

Balotelli speelde vorig seizoen op huurbasis bij AC Milan, maar kwam door blessures tot slechts twintig wedstrijden in de Serie A. De Italiaan is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aangesloten bij de selectie van Liverpool. Klopp is tevreden over de inzet van Balotelli: "Ik heb veel gehoord over Mario sinds ik hier werk, maar sinds hij hier terug is, heeft hij zich perfect gedragen", zegt de Duitse trainer in gesprek met The Liverpool Echo. "Ik kan niet anders zeggen. Nu gaan we proberen hem zo fit mogelijk te krijgen.'

Dat betekent niet dat Klopp nog toekomst voor Balotelli ziet bij Liverpool. De Duitse oefenmeester heeft met Daniel Sturridge, Divock Origi, Danny Ings, Christian Benteke, Roberto Firmino en Sadio Mané de beschikking over voldoende aanvallers. "Daar heb ik ook met hem over gesproken. Voor hem is het op dit moment belangrijk dat hij gaat spelen. In deze fase van zijn carrière moet hij niet met vier of vijf ploeggenoten strijden om twee posities."

Hoewel Balotelli ooit werd gezien als een groot talent, is dat er bij Liverpool nooit uitgekomen. Klopp twijfelt echter niet aan de kwaliteiten van de aanvaller. "Het talent is er nog, laat daar geen twijfel over bestaan. Bij het afwerken tijdens de training is hij nog altijd van wereldklasse. Maar het is duidelijk dat we een oplossing nodig hebben. Er is vast en zeker een club die blij is met Balotelli."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner