13.07.2016 11:35

Beerens in onderhandeling met Reading

Roy Beerens probeert namens Hertha BSC tegenstander Ivo Iličević van Hamburger SV te ontwijken. (20-03-2015).
Roy Beerens probeert namens Hertha BSC tegenstander Ivo Iličević van Hamburger SV te ontwijken. (20-03-2015).

Roy Beerens is dicht bij een transfer naar Reading. De aanvaller van Hertha BSC deed al niet meer mee met de woensdagochtend-training van de Duitse club.  

De 28-jarige aanvaller moet nog tot een persoonlijk akkoord komen met de club van Jaap Stam, maar daar worden geen moeilijkheden meer mee verwacht. "Als de onderhandelingen goed verlopen, wordt Roy morgen gekeurd en tekent hij een driejarig contract", vertelt Brian Tevreden, de Nederlandse technisch directeur van Reading, in gesprek met Voetbal International.

Hertha BSC en Reading zijn al tot een akkoord gekomen wat betreft de transfersom, die naar verluidt 1,2 miljoen euro bedraagt. Beerens kende een uitstekend eerste seizoen in Berlijn, maar verloor afgelopen jaar zijn basisplaats bij Hertha. De aanvaller kwam tot slechts twee wedstrijden in de Bundesliga en mocht daarom uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Beerens was eerder deze maand dicht bij een overstap naar VfB Stuttgart, maar die transfer ketste af tijdens onderhandelingen over financiën. Dick van Burik, de zaakwaarnemer van Beerens, is mede daarom nog voorzichtig. "Er is pas sprake van een akkoord als er handtekeningen zijn gezet", laat hij weten.

Reading, dat uitkomt in het Championship, haalde eerder al Joey van den Berg en Danzell Gravenberch als nieuwe aanwinsten. Beerens zou daarmee de derde Nederlander zijn in de selectie van coach Jaap Stam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner