22.07.2016 09:15

Mourinho probeert Mata gerust te stellen

Een onderonsje tussen Juan Mata (l.) en José Mourinho (r.) na afloop van het oefenduel van Manchester United met Wigan Athletic. (16-07-2016)
Een onderonsje tussen Juan Mata (l.) en José Mourinho (r.) na afloop van het oefenduel van Manchester United met Wigan Athletic. (16-07-2016)

Juan Mata zal ongetwijfeld zijn bedenkingen hebben gehad bij de aanstelling van José Mourinho als hoofdtrainer van Manchester United. Onder de Portugees vertrok de middenvelder eerder bij Chelsea. Mourinho laat echter weten dat er in zijn selectie dit seizoen wél plek is voor de Spanjaard.

"Hij is een getalenteerde voetballer en ik geef niemand een garantie op een basisplek. Maar vanaf dag één is er tussen ons volledige duidelijkheid", stelt Mourinho in de Engelse media. "Ik beloof mijn spelers mijn respect en ik mag Juan, dus als hij wil blijven, en ik denk dat hij wil blijven, heb ik plek voor hem. Ik heb nog niet één teken ontvangen dat hij wil vertrekken."

"En nogmaals: er is ruimte voor hem en ja, ik denk dat hij van waarde kan zijn voor de club. Ik heb hem bij Chelsea verkocht omdat hij daarom vroeg. Niemand van mijn vorige club wilde hem verkopen of heeft hem gedwongen om te gaan. Nee, het was zijn beslissing. Het was niet mijn eerste optie, nee, maar hij speelde wel iedere wedstrijd."

"Ik heb hem altijd in de selectie opgenomen en hij heeft slechts een aantal keer op de bank gezeten. Toen kregen we een bod binnen van een grote club als United. We vonden de aanbieding erg acceptabel. Het was voor die tijd, drie jaar geleden, een erg goed bod. Sindsdien zijn de bedragen nog krankzinniger geworden. Maar Juan wilde dus weg en mijn filosofie is dat ik geen spelers wil die willen vertrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner