22.07.2016 16:29

Gewilde Bruce stapt op bij Hull City

Steve Bruce, die in beeld is als nieuwe bondscoach van Engeland, is drie weken voor de competitiestart opgestapt bij zijn club Hull City. Dat deed hij vlak na gesprekken met de Engelse voetbalbond.

Althans dat meldt het BBC op vrijdag. Bruce kwam in 2012 naar Hull City toe. Afgelopen seizoen promoveerde hij met Hull naar de Premier League. Na vier seizoenen houdt Bruce er nu mee op. Volgens de BBC zou de situatie onwerkbaar zijn geworden. Hull City houdt zich gedeisd op de transfermarkt, terwijl de selectie is uitgedund door blessures. Zo zou Bruce slechts dertien fitte spelers hebben op het moment. Dus trok hij zijn conclusies: de werkomstandigheden zijn niet goed genoeg en Bruce ziet geen verbetering op de korte termijn. En daarom leverde hij vrijdag zijn contract in.

De timing is curieus, aangezien Bruce in de media wordt genoemd als beoogd bondscoach van de Engelse ploeg. De Britse voetbalbond heeft twee kandidaten op het oog om de na het EK opgestapte Roy Hodgson op te volgen: naast Bruce is dit Sunderland-coach Sam Allardyce.

ANP/voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner