25.07.2016 21:43

Fer blij met landgenoot: "Maakt ons beter"

Mike van der Hoorn speelt in het shirt van zijn nieuwe werkgever een oefenwedstrijd tegen de Bristol Rovers. (23-07-2016)
Mike van der Hoorn speelt in het shirt van zijn nieuwe werkgever een oefenwedstrijd tegen de Bristol Rovers. (23-07-2016)

De selectie van Swansea City herbergt aankomend seizoen liefst vier Nederlanders. Naast Marvin Emnes, die er al jaren speelt, hebben ook Kenji Gorré, Leroy Fer en Mike van der Hoorn een contract in Wales. Fer is blij met laatstgenoemde aankoop.

De mandekker maakte deze zomer de overstap van Ajax naar de Premier League. Fer denkt dat Van der Hoorn alles in zich heeft om te slagen in het shirt van Swansea City. "Hij is een hele sterke verdediger, die niet vies is van het voetbalspelletje. Hij heeft ook een goede pass in zijn voeten. Ik ben erg blij dat hij getekend heeft voor Swansea City, want ik denk dat hij ons beter kan maken."

Ook Fer zit komend seizoen voor het eerst vast bij de selectie, maar de middenvelder verdiende zijn contract in het afgelopen half jaar. Hij speelde op huurbasis voor Swansea City en maakte indruk op de trainer. "Ik heb de afgelopen vier maanden genoten hier. Ik speelde bijna elke wedstrijd en de trainer wilde me er graag bij houden", kijkt Fer met de South Wales Evening Post terug op zijn eerste periode bij de club.

"Ik kwam in een elftal terecht waarin de spelers al zes maanden met elkaar speelden, daar moest ik mezelf tussen zien te werken. Maar mijn medespelers maakten dat erg gemakkelijk voor me. Ik ken ze nu ook allemaal een stuk beter, dus voor mij is het nu zaak om de fans van Swansea City te laten zien wat ik allemaal in me heb", sluit Fer strijdvaardig af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner