27.07.2016 12:25

Mkhitaryan: "Hij was mijn drive en motivatie"

Henrikh Mkhitaryan is ontzettend trots op zijn transfer van Borussia Dortmund naar Manchester United. De 27-jarige aanvallende middenvelder liet afgelopen seizoen een goede indruk achter in de Bundesliga. In de Premier League hoopt Mkhitaryan datzelfde niveau te halen.

De speler baalt wel dat zijn vader het niet kan meemaken. Hij overleed twintig jaar geleden, toen Mkhitaryan zeven jaar was. "Het is erg jammer. Maar zo is het leven soms", vertelt de zomeraankoop in de Engelse media. "Het leven gaat door en ik hoop dat hij vanuit de hemel trots naar mij kijkt, ik doe er ook alles aan om hem trots te maken."

"Het is jammer dat hij niet kan zien dat ik naar Manchester United ben gegaan, hij had me kunnen helpen en motiveren met zijn woorden. Hij was mijn drive, mijn motivatie. Toen ik klein was speelde hij als prof en ik droomde er altijd van samen met hem naar de trainingen te gaan. Het was mijn droom zijn werk voort te zetten en ook voetballer te worden."

"Opgroeien zonder vader is moeilijk, want dan mis je een man in de familie die je richting geeft en discipline leert. Mijn moeder was mijn vader én mijn moeder, daar ben ik haar dankbaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner