28.07.2016 09:33

Clasie niet onder de indruk van FC Twente

Jordy Clasie staat even uit te rusten tijdens het oefenduel FC Twente - Southampton (27-07-2016).
Jordy Clasie staat even uit te rusten tijdens het oefenduel FC Twente - Southampton (27-07-2016).

Jordy Clasie is niet onder de indruk geraakt van FC Twente. Southampton won onlangs met 2-1 van de club uit Enschede, terwijl The Saints eerder met 4-0 te sterk waren voor PEC Zwolle.

Die overwinningen zeggen Clasie weinig. "Om eerlijk te zijn, het is Nederland... Het niveauverschil is gewoon groot. Twente is bovendien een club die de nodige financiële problemen heeft gehad en daardoor met een heel jonge ploeg speelt. Mijn oud-ploeggenoot Kamohelo Mokotjo is met zijn 25 jaar volgens mij de oudste. Maar het is altijd goed om te winnen en ritme op te doen in de voorbereiding."

Claude Puel, de opvolger van Ronald Koeman, probeert er een nieuw systeem in te slijpen. De Fransman kiest voorin voor twee centrumspitsen. "Het is vooral belangrijk om de tactiek van de nieuwe trainer erin te slijpen", vervolgt de middenvelder op de clubsite van Southampton. "Dat gaat gelukkig steeds beter", aldus Clasie.

Clasie vertrok een jaar geleden van Feyenoord naar Southampton en speelde vorig seizoen 22 competitiewedstrijden namens The Saints.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner