31.07.2016 16:52

Ancelotti ergert zich aan gedrag van Ribéry

Franck Ribéry heeft balbezit tijdens het competitieduel Bayern München - Eintracht Frankfurt (02-04-2016).
Franck Ribéry heeft balbezit tijdens het competitieduel Bayern München - Eintracht Frankfurt (02-04-2016).

Franck Ribéry kent geen rustige voorbereiding bij Bayern München. De Franse aanvaller maakte enkele fraaie doelpunten, maar viel vooral op door zijn stevige uitspraken over oud-trainer Pep Guardiola. Zaterdag baarde Ribéry opzien door een vervelende overtreding.

Bayern München speelde tegen Internazionale een uitstekende wedstrijd. De Duitsers wonnen met duidelijke cijfers: 4-1. Ribéry was goed voor één doelpunt en een assist in het oefenduel. De Franse aanvaller is met vijf treffers topscorer tijdens de voorbereiding van Bayern, maar na afloop was trainer Carlo Ancelotti niet te spreken over een overtreding van Ribéry.

De buitenspeler maakte in de eerste helft een vervelende overtreding, terwijl de bal in geen velden of wegen was te bekennen. Ancelotti liet zijn ergernis duidelijk blijken tegenover de Duitse media: "Dit soort gedrag bevalt mij niet. Als aanvoerder moet je een voorbeeld zijn."

Afgelopen week kwam Ribéry ook al negatief in het nieuws door enkele harde uitspraken aan het adres van Guardiola, die vorig jaar nog voor de groep stond in München. De 33-jarige aanvaller noemde de Spaanse oefenmeester een onervaren, naïeve en een jonge trainer die te veel praat. Daarnaast liet hij weten onder Ancelotti weer waardering te voelen, die hij het afgelopen jaar heeft gemist. Guardiola wuifde het allemaal met een glimlach weg en stelde geen problemen met Ribéry te hebben. Bayern-directeur Karl-Heinz Rummenigge was echter niet blij met de uitspraken van Ribéry.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner