02.08.2016 21:35

Succesvolle Coleman mag niet naar Hull City

Chris Coleman wordt niet de nieuwe trainer van Hull City. De succesvolle bondscoach van Wales is benaderd door de club uit de Engelse Premier League, maar mag niet vertrekken van zijn werkgever.

Hull is naarstig op zoek naar een opvolger voor de plotseling vertrokken Steve Bruce, die zich niet langer kon vinden in de werkomstandigheden bij de promovendus. Bruce leidde zijn ploeg afgelopen seizoen naar de Premier League, maar had eind juli slechts de beschikking over dertien fitte spelers. De clubleiding van The Tigers zag in Coleman de ideale kandidaat om Hull dit seizoen in de hoogste Engelse divisie te houden.

De FA van Wales heeft laten weten niet mee te zullen werken aan een vertrek van de succesvolle Coleman. De voetbalbond wil de focus houden op de kwalificatie voor het WK in 2018. "Chris Coleman heeft een tweejarig contract getekend in mei, met het oog op het EK in Frankrijk en het WK van 2018. Iedereen binnen de bond focust zich volledig op de WK-kwalificatiecampagne", zo valt in het statement van de FA te lezen. 

Coleman maakte tijdens het afgelopen EK Voetbal in Frankrijk grote indruk met de prestaties van zijn elftal. Wales reikte tot de halve finale, maar daarin bleek de latere kampioen Portugal een maatje te groot. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner