09.08.2016 12:05

Stones gaat voor recordbedrag naar City

John Stones is met onmiddellijke ingang speler van Manchester City. Everton maakt dinsdagochtend via de officiële kanalen bekend dat het Stones voor een ‘recordbedrag’ aan de club uit Manchester heeft verkocht.

De club uit Liverpool houdt het voorlopig bij een kort statement, mogelijkerwijs volgt er op een later moment meer van hun kant. Manchester City heeft wel uitgebreide informatie. Stones tekent voor zes seizoenen in het Etihad Stadium en heeft rugnummer 24 gekregen. Op de website van zijn nieuwe werkgever bedankt Stones Everton voor alle bewezen diensten in de 3,5 jaar dat de mandekker actief was op Goodison Park. Tevens zegt hij uit te kijken naar deze nieuwe stap in zijn loopbaan.

De transfer komt voor niemand nog als een verrassing nadat de UEFA vanochtend al een selectielijst van Man City publiceerde met de naam en het rugnummer van Stones er al op. Over de transfersom doen beide clubs geen mededelingen, maar de doorgaans betrouwbare omroep BBC weet te vertellen dat er zo’n 56 miljoen euro met de overgang gemoeid is, een recordbedrag voor een Engelse verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner