10.08.2016 13:30

FC Schalke 04 heeft goed nieuws over Coke

Coke hoeft minder lang te revalideren van zijn knieblessure. De Spaanse middenvelder van FC Schalke 04 krijgt een speciale behandeling en de Duitse club verwacht hem twee maanden eerder terug op het veld te zien.

De Spaanse middenvelder liet vorige maand Sevilla FC achter zich om een avontuur aan te gaan bij FC Schalke 04. In zijn eerste oefenwedstrijd namens Die Königsblauen sloeg het noodlot toe. Na 45 minuten kreeg Coke last van zijn knie en nader onderzoek wees uit dat de 29-jarige Spanjaard een blessure aan de achterste kruisband in zijn rechterknie heeft opgelopen.

Coke zal hoe dan ook enkele maanden uit de roulatie zijn, maar FC Schalke 04 bracht woensdag relatief goed nieuws naar buiten via de officiële kanalen. De middenvelder gaat niet onder het mes, maar krijgt een conservatieve behandeling van het gewricht. Dat betekent dat hij twee maanden eerder terug zal keren op de Duitse velden.

De rechtsback tekende onlangs een contract tot de zomer van 2019 in de Veltins Arena. Daarvoor speelde hij vijf seizoenen in het shirt van Sevilla FC. Coke begon zijn loopbaan tevens in Spanje, bij Rayo Vallecano.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner