14.08.2016 12:40

Januzaj: "Ik waardeer de kans die ik krijg"

Adnan Januzaj debuteert tegen Manchester City namens Sunderland. The Black Cats huren de Belg voor een jaar van Manchester United. (13-08-2016)
Adnan Januzaj debuteert tegen Manchester City namens Sunderland. The Black Cats huren de Belg voor een jaar van Manchester United. (13-08-2016)

Adnan Januzaj mag dit seizoen bij Sunderland laten zien wat hij in zijn mars heeft. De Belg wordt voor een jaar gehuurd van Manchester United, waar hij geen uitzicht had op veel speeltijd. In Sunderland wil Januzaj vlammen.

"Mijn doel is om doelpunten te maken en assists te geven", zegt Januzaj op de clubwebsite van zijn nieuwe, tijdelijke werkgever. "Supporters komen naar het stadion om van voetbal te genieten en spelers bijzondere dingen zien doen. Ik wil zo'n speler zijn en de supporters blij maken."

Januzaj gaat bij Sunderland samenwerken met David Moyes, die eerder trainer was van Manchester United. Ook Paddy McNair en Donald Love maakten deze zomer de overstap naar Sunderland. "Moyes was belangrijk in mijn keuze om hier te komen. Ik waardeer de kans die ik krijg, want ik wil laten zien wat ik in huis heb."

Sunderland nam Januzaj vrijdag over van Manchester United, zaterdag debuteerde de Belg in het shirt van The Black Cats tegen Manchester City (2-1 verlies). "Het was een geweldig gevoel om op het veld te staan, zeker tegen zo'n grote club. En hoewel we het niet makkelijk hadden, denk ik dat we het erg goed hebben gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner