14.08.2016 20:53

Januzaj blij met nieuwe samenwerking Moyes

Adnan Januzaj kwam niet in de plannen voor van nieuwbakken-trainer José Mourinho en hoopt bij Sunderland weer speelminuten te gaan maken. De 21-jarige Belg zei dat trainer David Moyes dé reden was om naar Sunderland te vertrekken.

"Moyes was de reden om hier naar toe te gaan en ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om hier te gaan spelen. Ik wil de mensen laten zien wat ik kan", aldus Januzaj op de clubwebsite van Sunderland. Eerder werkte de buitenspeler al samen met Moyes in 2013/2014 toen de trainer Januzaj liet debuteren bij Manchester United. Na de komst van Louis van Gaal hoefde Januzaj niet meer op speeltijd te rekenen.

Afgelopen seizoen kwam de Belg op huurbasis uit voor Borussia Dortmund, maar ook dat was geen groot succes. In Duitsland speelde hij slechts 12 wedstrijden, waarvan drie in de basis en de overige als invaller. Voor Borussia wist Januzaj niet te scoren. Nu gaat hij zijn succes beproeven bij Sunderland. "Het is mijn werk om doelpunten te maken en assists te geven. Fans komen naar het stadion om zich te laten vermaken. Ik wil zo’n speler zijn die de fans gelukkig kan maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner