16.08.2016 14:35

"Januzaj moet beseffen wat hij moet doen"

Adnan Januzaj springt hoog om de bal te koppen tijdens de wedstrijd van Sunderland op bezoek bij Manchester City. (13-08-2016)
Adnan Januzaj springt hoog om de bal te koppen tijdens de wedstrijd van Sunderland op bezoek bij Manchester City. (13-08-2016)

David Moyes is van mening dat Adnan Januzaj op dit moment verder had kunnen zijn in zijn loopbaan. De Belg komt dit seizoen op huurbasis uit voor Sunderland. Vorig seizoen wist hij geen potten te breken als huurling van Borussia Dortmund. José Mourinho had bij Manchester United dan ook geen plek voor hem.

"Ik wil graag dat de uitleenbeurt een definitieve transfer wordt. Hopelijk heeft hij het hier naar zijn zin en ziet hij dat dit een ideale plaats is voor hem", vertelt Moyes aan La Derniere Heure. "Ik heb met hem gepraat. Hij moet stoppen met anderen de schuld te geven. Hij moet beseffen wat hij moet doen. Hij moet spelen voor de anderen, moeite doen voor de ploeg. Dan zal iedereen hem aanvaarden. Hij heeft er het talent voor."

De trainer van Sunderland wil Januzaj terug laten komen op zijn oude niveau. "De laatste twee jaar draaide het stroef voor hem. Voor mij houdt het natuurlijk een risico in, ik heb gezegd dat hij terug op topniveau kan komen. Als hij me helpt, help ik hem ook en zal het goed gaan. Maar zijn plaatsje is niet gegarandeerd, hij moet even hard werken als de anderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner