17.08.2016 14:09

Arsenal moet vrezen voor absentie Ramsey

Aaron Ramsey lijkt de komende maand alweer in de lappenmand van Arsenal te zitten. De middenvelder raakte in het eerste competiteduel met Liverpool geblesseerd en dreigt de komende wedstrijden aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Ondanks dat Ramsey nog niet helemaal fit was, zette manager Arsène Wenger hem toch in de basis. De middenvelder ging vervolgens na een uur spelen naar de kant met een dijbeenblessure. "Ik heb Ramsey gepusht en hij is geblesseerd geraakt", zei Wenger na afloop. "Het is een lastige situatie om mee om te gaan. Spelers komen laat terug van het EK. Als je ze dan laat spelen, raken ze ook nog eens geblesseerd. Maar als je ze niet opstelt, mis je ze ook."

Wenger koos ervoor Ramsey te laten starten terwijl hij met Santi Cazorla en Jack Wilshere twee middenvelder op de bank liet. Laurent Koscielny, Olivier Giroud en Mesut Özil werden wel buiten de basiself gelaten omdat zij met hun land ver kwamen tijdens het afgelopen EK in Frankrijk.

Ramsey mist zaterdag het duel met regerend landskampioen Leicester City. Ook een week later zal hij tegen Watford waarschijnlijk nog niet van de partij zijn. Ook voor Wales is het nieuws over Ramsey niet bepaald fijn. De ploeg van bondscoach Chris Coleman speelt op 5 september een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner