17.08.2016 20:40

Mahrez verrast met langer verblijf Leicester

Riyad Mahrez bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Leicester City - Swansea City (24-04-2016).
Riyad Mahrez bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Leicester City - Swansea City (24-04-2016).

Riyad Mahrez heeft zijn contract bij Leicester City verlengd. De Engelse landskampioen kan een jaar langer beschikken over de Algerijnse sterspeler van het afgelopen seizoen. Mahrez stond in de belangstelling van meerdere clubs, maar kiest nu voor een langer verblijf in Leicester.

Mahrez kende een sensationeel seizoen met Leicester City. De aanvaller groeide uit tot een van de revelaties van de Premier League en had een groot aandeel in de uiteindelijke landstitel van zijn club. Mahrez was afgelopen seizoen goed voor zeventien doelpunten en elf assists. Zijn goede prestaties werden zelfs beloond met de PFA Player of the Year Award.

Afgelopen tijd werd Mahrez met verschillende Europese topclubs in verband gebracht. FC Barcelona, Paris Saint-Germain en ook Arsenal zouden de komst van de aanvaller zien zitten. Die clubs grijpen nu naast het aantrekken van Mahrez, die met zijn nieuwe verbintenis tot medio 2020 onder contract staat bij Leicester City. Bovendien hebben beide partijen geen transferclausule in het vernieuwde contract laten opnemen.

"De Premier League is een fantastische competitie en ik wil hier zo lang mogelijk blijven", liet de Mahrez eerder al weten aan France Football. "Er zijn twee of drie clubs op deze wereld, als zij komen denk ik er serieus over na, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar de Premier League is de beste competitie, het meest interessant, waar het meeste op het spel staat."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner