17.08.2016 21:06

West Ham moet recordaanwinst lang missen

West Ham United kan lange tijd niet beschikken over André Ayew. De aanvaller liep tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Chelsea een zware dijbeenblessure op en moet een operatie ondergaan. Ayew staat vier maanden langs de kant.

Ayew werd deze zomer voor liefst 24 miljoen euro overgenomen door West Ham van Swansea City. Het betekende een clubrecord voor The Hammers, die afgelopen seizoen op een zevende plaats eindigden in de Premier League. Trainer Slaven Bilić had maandagavond een basisplaats voor Ayew ingeruimd, maar kon niet lang van zijn miljoenenaanwinst genieten. Al in de 35ste minuut moest de 26-jarige Ghanees zwaar geblesseerd naar de kant. Ook spelmaker Manuel Lanzini is de komende tijd niet inzetbaar.

De aanvaller tekende een driejarig contract bij West Ham United, nadat hij afgelopen seizoen veel indruk maakte bij Swansea. Die club had hem in de zomer van 2015 overgenomen van Olympique Marseille. Ayew was vorig seizoen goed voor 34 optredens in de Premier League, waarin hij twaalf keer wist te scoren.

West Ham United speelt zondag voor het eerst een competitiewedstrijd in het London Stadium, de nieuwe thuishaven van West Ham. AFC Bournemouth is dan de tegenstander tijdens de tweede speelronde in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner