17.08.2016 22:30

Tielemans: "Mourinho heeft me nooit gebeld"

Als jongeling maakt Youri Tielemans zelfs al minuten op het hoogste, Europese voetbalniveau. Hier is hij aan de bal tegen Borussia Dortmund. (09-12-2014)
Als jongeling maakt Youri Tielemans zelfs al minuten op het hoogste, Europese voetbalniveau. Hier is hij aan de bal tegen Borussia Dortmund. (09-12-2014)

Youri Tielemans maakt naar eigen zeggen niet de overstap naar Manchester United. De middenvelder van RSC Anderlecht zou telefonisch gesproken hebben met José Mourinho, maar volgens Tielemans is daar niets van waar.

De geruchten over een mogelijke transfer van Tielemans naar Manchester United werden de laatste tijd steeds hardnekkiger. De negentienjarige middenvelder heeft nu besloten om duidelijkheid te scheppen over zijn sportieve toekomst. Club en speler hebben door middel van een officieel statement de geruchten proberen te ontkrachten. "Ik heb nooit contact gehad met José Mourinho. Wie dat beweert liegt", neemt Tielemans alle nog bestaande twijfels weg op de website van Anderlecht.

Afgelopen seizoen kwam Tielemans tot 34 wedstrijden in de Belgische 1. klasse A, waarin hij zesmaal trefzeker was. De middenvelder is op dit moment niet bezig met een transfer en wil zich concentreren op Anderlecht. "Ik heb het grootste respect voor de heer Mourinho en vele andere trainers, maar hij heeft me nooit gebeld. Ik concentreer me op mijn voetballoopbaan en op de belangrijke wedstrijd van morgen", aldus Tielemans. De middenvelder speelt donderdagavond met Anderlecht in de Europa League play-offs tegen Slavia Praag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner