28.08.2016 10:57

Agüero verguld met nieuwe tactiek Guardiola

Kun Agüero is positief verrast door de inbreng van zijn nieuwe trainer bij Manchester City. Pep Guardiola nam deze zomer het stokje over van Manuel Pellegrini en heeft vooral op tactisch gebied flink wat wijzigingen doorgevoerd.

"Hij heeft onze tactiek en de manier waarop we gedurende de laatste vijf jaar spelen veranderd." Guardiola, die bij FC Barcelona en Bayern München al duidelijk liet zien dat hij graag aan de bal is met zijn ploegen en het speeltuig snel terug wil hebben bij balverlies. Dit betekent dat Manchester City op dit moment als team direct druk zet op de bal.

"Daar moet je natuurlijk heel fit voor zijn", beseft Agüero in gesprek met Sky Sports. "Maar uiteindelijk is het fantastisch dat hij altijd in balbezit wil zijn en hoog druk zet. Dit geeft mij meer kansen om te scoren en het team een betere kans om wedstrijden te winnen." Aan de statistieken te zien gaat Agüero een geweldig seizoen beleven. Vorig seizoen stond hij na twee duels in de Premier League op één goal, nu heeft hij er al drie in liggen.

"Ik raak steeds meer gewend aan de tactiek en heb veel plezier in de eerste wedstrijden van het seizoen. Het vraagt ontzettend veel van je, maar in positieve zin. We moeten nu alles in ons spel leggen, zodat we aan het einde van het seizoen de gelukkigste zijn." Manchester City won de eerste twee duels in Engeland en plaatste zich daarnaast voor de groepsfase van de Champions League.

De kapitaalkrachtige ploeg uit Engeland werd in groep C gekoppeld aan FC Barcelona, Celtic en Borussia Mönchengladbach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner