06.09.2016 10:17

Arbeloa is terug op aarde na vertrek bij Real

Álvaro Arbeloa (r.) komt in het veld voor Gareth Bale (l.) tijdens het competitieduel met Rayo Vallecano. (20-12-2015)
Álvaro Arbeloa (r.) komt in het veld voor Gareth Bale (l.) tijdens het competitieduel met Rayo Vallecano. (20-12-2015)

Álvaro Arbeloa tekende onlangs een contract voor één seizoen bij West Ham United en is naar eigen zeggen terug op aarde. Na zeven jaar kwam er afgelopen zomer een einde aan het avontuur van de verdediger bij Real Madrid.

Arbeloa heeft lang moeten nadenken over het vervolg van zijn carrière. "Ik heb de tijd genomen om een beslissing te maken, want ik wilde de juiste keuze maken. Real Madrid verlaten is erg moeilijk. Het is alsof je de hemel verlaat om een nieuwe bestemming op aarde te vinden. Maar de club, de stad en de trainer (Slaven Bilić, red.) hebben me kunnen overtuigen. Ik had verschillende aanbiedingen vanuit Spanje, maar in Spanje wil ik enkel voor Real Madrid spelen."

De Spaanse rechtsback had ook voor een transfer naar AC Milan kunnen kiezen. "We waren in verregaande onderhandelingen", vervolgt Arbeloa tegenover het Spaanse radiostation Cadena COPE. "Maar het werd gecompliceerd toen AC Milan werd overgenomen door de nieuwe Chinese eigenaren. En AC Milan had bovendien niet mijn voorkeur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner