07.09.2016 19:29

Kalou terug bij Hertha na emotionele weken

Salomon Kalou is woensdag weer aangesloten bij de selectie van Hertha BSC. De 31-jarige aanvaller verloor afgelopen maand zijn vader en tante en vertrok daarom naar zijn geboorteland Ivoorkust.

Zaterdag stond de oud-speler van Feyenoord 'gewoon' in de basis bij Ivoorkust, dat een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Sierra Leone speelde. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar Kalou kan er toch met positieve gevoelens op terugkijken. "Het was een goede beslissing om toch te spelen", vertelt de aanvaller tegen het Duitse Kicker. "Het werd een mooie ode aan mijn vader. Veel medespelers kenden hem (Antoine, red.) of hebben zelf iemand recent verloren."

De internationals van Ivoorkust droegen een rouwband en er was een minuut stilte voorafgaand aan het duel. "Ik ben zeer gelukkig dat zo velen aan mij gedacht hebben en me hebben ondersteund." Na enkele emotionele weken pakt Kalou de draad weer op bij Hertha BSC. Afgelopen seizoen was de vleugelaanvaller met veertien treffers topscorer van de club uit Berlijn. Kalou kan niet wachten om weer in actie te komen in de Bundesliga. "Ik ben er klaar voor", doelt hij op het duel van aankomende zaterdag. Hertha BSC neemt het dan op tegen FC Ingolstadt 04.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner