07.09.2016 19:43

Stoke nog langer zonder geblesseerde Afellay

Ibrahim Afellay komt voorlopig niet in actie voor Stoke City. De middenvelder is al maanden geblesseerd aan zijn knie, maar heeft een terugslag opgelopen in zijn revalidatie. Afellay komt dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie.

Afellay raakte eind april zwaar geblesseerd aan zijn knie tijdens een training van Stoke City. De Engelse club liet toen al weten dat de 30-jarige middenvelder maanden langs de kant zou staan. Toen was er nog goede hoop dat Afellay rond oktober of november weer volledig fit zou zijn. Volgens Britse media kan er door die verwachting nu een dikke streep.

De Oranje-international heeft een terugslag opgelopen in zijn revalidatieproces en komt dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie. De verwachting is nu dat Afellay pas begin 2017 weer volledig inzetbaar zal zijn voor Stoke City. Assistent-trainer Mark Bowen heeft het nieuws inmiddels ook bevestigd.

Afellay speelt sinds de zomer van 2015 voor Stoke City. De Premier League-club nam de voormalig speler van PSV en FC Barcelona over van het Griekse Olympiakos. Afellay ondertekende een contract voor twee seizoen bij Stoke. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder 31 wedstrijden in de Premier League, waarin hij twee keer het net vond. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner