07.09.2016 21:30

'Arsenal en United zien komst Touré zitten'

Yaya Touré is gefrustreerd tijdens het Champions League-duel Manchester City - Dinamo Kiev (15-03-2016).
Yaya Touré is gefrustreerd tijdens het Champions League-duel Manchester City - Dinamo Kiev (15-03-2016).

Yaya Touré kan de overstap maken naar een andere topclub in de Premier League. De 33-jarige middenvelder is overbodig en mag vertrekken bij Manchester City. Arsenal en Manchester United zijn naar verluidt geïnteresseerd in de international van Ivoorkust.

Zaakwaarnemer Dimitri Seluk heeft dat laten weten aan het Engelse Sky Sports. Eerder liet de belangenbehartiger van Touré zich in zeer kritische bewoordingen uit over Manchester City-trainer Josep Guardiola, die het duidelijk niet ziet zitten in zijn cliënt. De Spaanse oefenmeester schreef de routinier daarom ook niet in voor de Champions League dit seizoen. De relatie tussen Guardiola en Touré was in gezamenlijke tijd bij FC Barcelona al niet goed.

Seluk laat wel weten dat de kans 'eigenlijk onmogelijk' is dat Touré ook na de winterstop in de Premier League speelt. Er is veel belangstelling voor de Ivoriaan, die aanbiedingen op zak heeft uit China, Turkije, Italië en ook de Verenigde Staten. Touré zou in januari al een pre-contract bij een club uit de Major League Soccer kunnen tekenen.

Het contract van Touré loopt nog door tot de zomer van 2017. "Hij is een uitstekende conditie", vertelt Seluk over zijn cliënt. "De interesse van andere clubs is een logisch gevolg. Hij is zeven kilo afgevallen. Maar blijkbaar is dat allemaal niet genoeg voor Guardiola, maar dat was Zlatan Ibrahimović ook niet voor hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner