09.09.2016 16:10

Tuchel spreekt steun uit aan Götze na kritiek

Mario Götze wordt in Duitsland al lange tijd zwaar bekritiseerd. De aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund wordt nu in bescherming genomen door zijn trainer Thomas Tuchel.

Duitsland speelde afgelopen week een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen en Götze kreeg er opnieuw van langs in de Duitse media. De international zou helemaal niets hebben laten zien en er wordt steeds vaker getwijfeld aan zijn fitheid. Götze maakte afgelopen zomer de overstap van Bayern München naar Borussia Dortmund en krijgt nu steun van trainer Tuchel.

"Er worden soms grenzen overschreden", vertelde Tuchel vrijdag op een persconferentie. De oefenmeester reageerde onder meer op de opmerkingen van oud-doelman Jens Lehmann. "Maar Mario behoort zaterdag gewoon tot de wedstrijdselectie en voor mij is hij een optie voor de basis. In het eerste competitieduel met Mainz 05 ontbrak hij uit voorzorg wegens lichte spierklachten. Zijn optredens voor Duitsland hebben hem zichtbaar goed gedaan."

Eerder weerspraken bestuurders van de Duitse voetbalbond en bondscoach Joachim Löw de felle kritiek op Götze. De aanvallende middenvelder reageerde zelf ook op de uitspraken van Lehmann. "Heeft hij de statistieken wel gezien?" Götze kwam dit seizoen nog niet in actie voor Borussia Dortmund en wacht dus nog op zijn officiële rentree. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner