10.09.2016 13:18

Basisdebuut voor Mkhitaryan in derby

Henrikh Mkhitaryan als speler van Manchester United in actie tijdens de uitwedstrijd tegen Hull City FC. (01-09-2016)
Henrikh Mkhitaryan als speler van Manchester United in actie tijdens de uitwedstrijd tegen Hull City FC. (01-09-2016)

Het is de dag van de Manchester derby! United tegen City, José Mourinho tegen Pep Guardiola, rood tegen blauw. Beide teams behaalden tot dusver negen punten uit de drie gespeelde wedstrijden. Mourinho heeft een verrassende basisplek ingeruimd voor Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër krijgt de voorkeur op het middenveld boven Mata. 

Mkhitaryan wordt op het middenveld vergezeld door Marouane Fellaini en superaankoop Paul Pogba. De aanval van United wordt gevormd door aanvoerder Wayne Rooney, topscorer Zlatan Ibrahimović en nieuweling Jesse Lingard. De jeugdige buitenspeler is de vervanger van Fransman Anthony Martial. 

Bij tegenstander City vinden er vier wijzigingen plaats ten opzichte van de vorige wedstrijd. In het doel debuteert de van FC Barcelona overgekomen Claudio Bravo. De backs vanmiddag zijn Alekasandar Kolarov en Bacary Sagna. Zij krijgen de voorkeur boven Gaël Clichy en Pablo Zabaleta. De grote afwezige is natuurlijk Kun Agüero. De Argentijnse superster is voor drie wedstrijden geschorst na een elleboogstoot en wordt vervangen door Kelechi Iheanacho. 

Volg de wedstrijd hier live!

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner