11.09.2016 13:56

Zlatan over Rashford: "Topspits in wording"

Zlatan Ibrahimović zit in de herfst van zijn carrière, maar bewijst keer op keer nog de topspits van weleer te zijn. De Zweedse spits is naast de tevredenheid over zijn eigen kunnen ook onder de indruk van mede-aanvaller Marcus Rashford en voorspelt een grote toekomst voor de jonge Engelsman.

Volgens Ibrahimović heeft de 18-jarige aanvaller de potentie om een toonaangevende spits te worden op internationaal niveau, mits hij de tijd krijgt om zich te ontwikkelingen. Rashford viel zaterdag in tegen Manchester City met een 1-2 achterstand, maar wist wel een indruk te maken. Door de inbreng van Rashford kwam United nog bijna op gelijke hoogte, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. De snelle buitenspeler kapte naar binnen, schoot de bal in de korte hoek, maar omdat uitgerekend Ibrahimović in buitenspelpositie het zicht van City-doelman Claudio Bravo versperde, ging het doelpunt niet door.

Hoewel Rashford bij United de Zweed voor zich moet dulden, is de Engelsman wel in vorm. In zijn laatste interland bij Engeland-21 scoorde hij nog een hattrick. "Hij is nog maar 18 en heeft nog een hele toekomst voor zich", zei Zlatan tegenover MUTV. "Wanneer je zo kijkt naar een speler, terwijl iedereen praat over het talent wat hij in zich heeft, dan is het goed om hem eraan te herinneren dat hij nog veel tijd heeft om zich te bewijzen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner