12.09.2016 21:01

Scholes fileert Blind na zwak derbyoptreden

Daley Blind speelde zaterdag een ronduit slechte wedstrijd voor Manchester United in de stadsderby tegen Manchester City. De verdediger ging bij beide goals van City in de fout en leidde zo de 1-2 nederlaag van zijn ploeg in.

Bij de 0-1 liet Blind zich heel gemakkelijk aftroeven door Kevin de Bruyne, terwijl de tweede treffer enkel viel omdat de Amsterdammer te laat stapte voor buitenspel. Niet geheel onverwacht is dan ook de kritiek van clublegende Paul Scholes deze maandag in de Mirror. “Hij is fysiek te beperkt voor deze competitie en dat bleek zaterdag, hij werd voor schut gezet door een dynamischere De Bruyne. Ik zie in het vervolg liever een duo van Eric Bailly en Chris Smalling”, aldus Scholes.

Blind kan wellicht enige troost putten uit het feit dat niet alleen hij onder uit de zak krijgt van de rossige middenvelder, ook rechtsback Antonio Valencia krijgt het zwaar te verduren. “Hij is gewoon rechtsback, zo simpel is het. Ongeacht zijn vorm wordt hij nooit een rechtsback, maar de situatie is lastig. Matteo Darmian heeft nog geen kans gehad en het is nog maar de vraag of Timothy Fosu-Mensah al klaar is voor het grote werk”, besloot Scholes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner