13.09.2016 14:08

Rashford over Ronaldo: "Is geen arrogantie"

Marcus Rashford pakt een rustmomentje tijdens het competitieduel Manchester United - AFC Bournemouth (17-05-2016).
Marcus Rashford pakt een rustmomentje tijdens het competitieduel Manchester United - AFC Bournemouth (17-05-2016).

Marcus Rashford ziet Cristiano Ronaldo als zijn grote voorbeeld. Het toptalent van Manchester United speelde in de jeugdopleiding van de Premier League-club, toen Ronaldo uitblinker was in de hoofdmacht van United. "Hij werkte elke dag keihard."

Rashford beleefde afgelopen half jaar een stormachtige entree als speler van het eerste elftal op Old Trafford. De pas achttienjarige aanvaller was al een aantal keer belangrijk met doelpunten en maakte ook deel uit van de definitieve selectie van Engeland voor het EK in Frankrijk. Als jeugdspeler van Manchester United keek Rashford enorm op tegen Ronaldo.

"Toen Cristiano Ronaldo naar United kwam, was hij degene naar wie iedereen opkeek. Wat de meeste indruk op mij maakte, was dat hij nog maar jong was toen hij in het team kwam, maar wel meteen de beste speler wilde worden", vertelt Rashford op de website van Manchester United. "Hij werkte elke dag keihard, je zag hem elke dag in de gym en de resultaten kwamen op het veld. Hij wilde openlijk de beste speler ter wereld worden."

"Die benadering heb je nodig, dat hebben alle topspelers. Het is geen arrogantie of iets in die richting, het is de manier van denken die je nodig hebt om dingen te bereiken", luidt de conclusie van een lovende Rashford, die onder Louis van Gaal zijn grote doorbraak beleefde bij Manchester United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner