23.09.2016 13:43

Janmaat mogelijk maand 'out' door schouder

Janmaat is geconcentreerd tijdens een duel van Watford. (10-09-2016)
Janmaat is geconcentreerd tijdens een duel van Watford. (10-09-2016)

De schouderblessure van Daryl Janmaat, die tijdens de transferperiode overkwam van Newcastle United, lijkt toch ernstiger dan verwacht. De rechtsback van Watford leek aanvankelijk twee weken geblesseerd te zijn, maar naar verwachting duurt het langer dan een maand.

In de wedstrijd tegen Manchester United (3-1 zege voor Watford), viel de Nederlander na iets meer dan vijftig minuten spelen uit. Hoewel de ernst van de blessure nog niet helemaal bekend is, meldden diverse regionale media uit Engeland dat hij zeker vier tot zes weken is uitgeschakeld vanwege zijn kwetsuur.

Tijdens een scan zou een fractuur aan het licht zijn gekomen. Watford-manager Walter Mazzarri wilde tijdens de persconferentie geen uitspraken doen over de blessure van Janmaat, maar de  voormalig speler van ADO Den Haag, Feyenoord en sc Heerenveen moet voorlopig van de zijlijn toekijken bij The Hornets.

Tevens mist de vleugelverdediger de interlands van het Nederlands elftal. Danny Blind riep Janmaat nog wel op voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, maar tegen Wit-Rusland en Frankrijk zal hij niet van de partij zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner